Hoe Lang Je Bimi Moet Koken + Recept!

Gepubliceerd op 26 maart 2025 om 19:00

Bimi, ook wel bekend als babybroccoli of aspergebroccoli, is een heerlijke en veelzijdige groente. Het combineert de smaak van broccoli met een subtiele zoetheid en een knapperige textuur. Doordat bimi dunnere stelen heeft dan gewone broccoli, heeft het een kortere kooktijd en blijft het lekker stevig. Maar hoe lang moet je bimi eigenlijk koken om de perfecte balans tussen beetgaar en zacht te krijgen?

Hoe Lang Moet Je Bimi Koken?

Bimi is snel gaar en heeft maar 3 tot 5 minuten nodig in kokend water.

  • 3 minuten voor een lichte bite

  • 5 minuten als je ‘m zachter wilt

Wil je bimi écht op z’n best serveren? Dan kun je het ook stomen (5-6 minuten) of roerbakken (4-5 minuten op hoog vuur).

Foto van groene bimi stengels

Simpel Recept: Perfect Gekookte Bimi met Citroen en Knoflook

Ingrediënten:

  • 250 gram bimi

  • 1 liter water

  • 1 theelepel zout

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)

  • Sap en rasp van een halve citroen

  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden: Breng een pan met water aan de kook en voeg het zout toe.

  2. Koken: Voeg de bimi toe en kook 3 tot 5 minuten, afhankelijk van je voorkeur.

  3. Afgieten: Giet de bimi af en laat kort uitlekken.

  4. Op smaak brengen: Verhit de olijfolie in een pan, voeg de knoflook toe en bak kort tot het begint te geuren. Voeg de bimi toe en hussel goed door.

  5. Afmaken: Besprenkel met citroensap en rasp, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Tip: Wil je extra smaak? Voeg wat geroosterde amandelen of Parmezaanse kaas toe!

Dit gerecht is perfect als bijgerecht bij vis, vlees of een vegetarische maaltijd. Simpel, snel en bomvol smaak! 😋

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.